Scheren met De Kwast

scheren met kwast
Scheerzeep is een harde ronde zeep in een bakje, ook verkrijg­baar als staaf in een houdertje. Dit product gebruik je met de scheer­kwast. Hoe?
Bevochtig alleen de top van je scheer­kwast en breng hiermee een kleine hoeveel­heid van het product aan. Laat de zeep eerst opschuimen in het bakje, door de kwast heen en weer te bewegen.
Na gebruik de kwast goed uitspoelen met warm water, uitschudden, droog­deppen en hangend in een houder, in een goed geventileerde ruimte, laten drogen.


Scheer­kwasten bestaan in alle soorten en maten. De prijs wordt vooral bepaald door de haarsoort die is gebruikt en het type handvat. Plastic hand­vatten zijn het goed­koopst en ivoren hand­vatten, die tegen­woordig uit oude biljart­ballen worden gedraaid, zijn het duurst. Gebruikte haar­soorten zijn (oplopend in prijs) kunst­haar, varkens­haar, Chinees varkens­haar (steviger), zijdas, kunst­das, buik­das en zilver­spits. Laatstgenoemde is het meest zacht en deze haren houden het best vocht vast, zodat het scheer­product beter opschuimt.
Let op: met een scheerkwast van echt dashaar (badger) nooit draaibewegingen maken, want dan kunnen de haren afbreken! De daskwast alleen heen en weer bewegen zoals een schilder; dit wordt ook wel ‘klappen’ genoemd.
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.bio4men.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 10 reviews.