Gezonde haar tips

gezonde haartips mannen

Voor gezonde haar tips voor mannen kan je makkelijk de volgende tips volgen:

Tip 1: De kapper

Dit is natuurlijk de basis tip die je overal hoort: Als je echt lang en gezond haar wilt, laat het dan op tijd knippen! Heel veel mensen willen lang haar en stellen daardoor de kapper uit, maar als je aan het sparen bent voor lang haar en je laat de gespleten puntjes niet knippen zullen ze verder splitsen (zeker als je haar net tot aan je schouders komt, door het feit dat je haar punten langs je schouders schuren zal het sneller splitsen) en zal de kapper er meer moeten afknippen. Ga om de 3 tot 4 maand zeker eens naar de kapper en vraag dan of hij de dode puntjes er af knipt en er een (in de volksmond) ‘verzorgingkske’ opzet, dit zal je haar herstellen en het zijdezacht maken tot je volgende wasbeurt.

Tip 2: Vet haar

Deze tip zullen velen heel vies vinden maar toch is het één van de belangrijkste dingen om te doen. Laat af en toe je haar eens vet worden en was het zo weinig mogelijk! Waarom, vraag je je af? Die natuurlijke oliën zijn er niet voor niets, ze voeden je haar en zorgen ervoor dat het niet uitdroogt. Ik lees sommige van jullie gedachten al: “Dat kan allemaal wel maar als ik mijn haar niet elke dag was is het zo vettig als een frietketel!”. Dit komt dan (in de meeste gevallen) omdat je haar gewend is geraakt aan het dagelijks ontvetten ervan en er zich aan aangepast heeft. Wat je dan moet doen is (eerst en vooral zorgen dat je nergens naar toe moet) en het eerst 3 maal 3 dagen niet wassen. Het zal vettig worden natuurlijk, maar normaal gezien zou je het nu al (met een shampoo speciaal voor vet haar) om de 2 dagen kunnen wassen zonder dat het super vet word. Je kunt het nog proberen om 4 maal 4 dagen je haar niet te wassen om het te laten wennen aan 3 dagen maar dit is voor mensen met extreem vet haar soms niet mogenlijk. Om de 2 dagen is oke, 3 zou eigenlijk perfect zijn, maar van af het moment dat het niet elke dag gewassen word is het in goed genoeg.

Extra tip: Spoel je haar altijd met heel koud water, hierdoor gaat het glanzen en word het zacht!

Tip 3: Hitte

Vermijd zoveel mogelijk hitte op je haar. Laat je haar drogen aan de lucht i.p.v. het te föhnen of zet je föhn op de koudste stand. Hitte droogt je haar namelijk uit en dat is het laatste wat je wilt doen. Als je écht niet zonder je stijl of krultang kunt, gebruik dan ‘heat protection’, een soort van vloeistof die je over je haar verspreid en een minuutje of 2 laat drogen voor je hitte op je haar gebruikt.

Tip 5: Voedingssuplementen voor je haar

Er zijn tientallen voedingssuplementen voor gezond en sterk haar op de markt. Ze bevatten alle vitaminen die het haar nodig heeft en vaak ook nog extra’s en zullen je gegarandeerd helpen met het laten groeien van lang en gezond haar. Leuk meegenomen: ze helpen ook met het groeien en behouden van sterke nagels aangezien deze van dezelfde stof zijn opgebouwd als je haar.

Tip 6: Conditioner en haarmaskertjes

Dit is de allerslaatste tip die ik (voorlopig) kan geven. Gebruik geregeld conditioner, als het te snel vettig word, gebruik het dan alleen in de puntjes. Het best van al gebruik je een ‘repair’ conditioner, deze herstellen je haar en maken het weer gezond. Ook kun je speciale maskertjes voor je haar kopen, je kunt meestal zelfs kiezen voor welk doel: voor glanzend haar, om het te herstellen, om het sneller te laten groeien… Aan jouw de keus!

 

Kijk hier voor een selectie van onze producten voor gezonde haar.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van www.bio4men.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 10 reviews.